Vad är klockan? logotype

Vad är klockan på Tel Aviv


Det är morgon på Tel Aviv, måndagen den 20 september 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon på Tel Aviv

Den tidszon som Tel Aviv ligger i är Israel Standard Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Tel Aviv i Israel är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum på Tel Aviv

Här kan du se vad klockan är på Tel Aviv i Israel just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick på Tel Aviv.

Allmän fakta om Tel Aviv

Tel Aviv ligger i landet Israel. Det bor ungefär 500 000 invånare på Tel Aviv, och till ytan är Tel Aviv ca. 52 km2 (kvadratkilometer) stort. Tel Aviv grundades år 1909. I Israel är det officiella språket hebreiska och arabiska, och den officiella valutan i Israel är shekel (ILS). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Israel är .il. Den 14 maj firar Israel sin årliga nationaldag.

Ringa till någon på Tel Aviv

För att ringa till Tel Aviv från ett annat land slår du först landskoden för Israel som är +972, följt av riktnumret till Tel Aviv som är 3, sedan slår du det nummer som du vill ringa till på Tel Aviv.

Soluppgång och solnedgång i Tel Aviv

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Tel Aviv både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Tel Aviv.

Soluppgång idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 06:27:36
Zenit idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 12:33:57
Solnedgång idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 18:40:17
Soluppgång imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 06:28:13
Zenit imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 12:33:35
Solnedgång imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 18:38:57

Flaggan i Israel och Tel Aviv

Här intill kan ni se vilken flagga landet Israel har, och därmed även Tel Aviv. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇱

Eluttag och reseadapter i Tel Aviv i Israel

Innan man ger sig ut på en resa till Tel Aviv i Israel kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Israel, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Tel Aviv. Eller faktiskt hela Israel för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Israel är Typ H, Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kanske behöver en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Israel. Läs mer här om reseadapter Israel.

Länkar för att läsa mer om Tel Aviv

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka på Tel Aviv?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken på Tel Aviv?

Tel Aviv på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Tel Aviv kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Tel Aviv. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Tel Aviv. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Tel Aviv.
   ››  Svensk Wikipediasida om Tel Aviv
   ››  Engelsk Wikipediasida om Tel Aviv

Tel Aviv i Israel på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Israel som Tel Aviv ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.