Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Jerusalem


Det är morgon i Jerusalem, måndagen den 20 september 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Jerusalem

Den tidszon som Jerusalem ligger i är Israel Standard Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Jerusalem i Israel är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Jerusalem

Här kan du se vad klockan är i Jerusalem i Israel just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Jerusalem.

Allmän fakta om Jerusalem

Jerusalem ligger i distriktet Jerusalem i landet Israel. Det bor ungefär 805 000 invånare i Jerusalem, och till ytan är Jerusalem ca. 125 km2 (kvadratkilometer) stort. Jerusalem grundades 4500 fvt. I Israel är det officiella språket hebreiska och arabiska, och den officiella valutan i Israel är shekel (ILS). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Israel är .il. Den 14 maj firar Israel sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Jerusalem

För att ringa till Jerusalem från ett annat land slår du först landskoden för Israel som är +972, följt av riktnumret till Jerusalem som är 2, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Jerusalem.

Soluppgång och solnedgång i Jerusalem

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Jerusalem både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Jerusalem.

Soluppgång idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 06:26:13
Zenit idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 12:32:31
Solnedgång idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 18:38:49
Soluppgång imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 06:26:49
Zenit imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 12:32:09
Solnedgång imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 18:37:30

Flaggan i Israel och Jerusalem

Här intill kan ni se vilken flagga landet Israel har, och därmed även Jerusalem. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇱

Eluttag och reseadapter i Jerusalem i Israel

Innan man ger sig ut på en resa till Jerusalem i Israel kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Israel, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Jerusalem. Eller faktiskt hela Israel för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Israel är Typ H, Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kanske behöver en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Israel. Läs mer här om reseadapter Israel.

Länkar för att läsa mer om Jerusalem

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Jerusalem?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Jerusalem?

Jerusalem på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Jerusalem kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Jerusalem. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Jerusalem. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Jerusalem.
   ››  Svensk Wikipediasida om Jerusalem
   ››  Engelsk Wikipediasida om Jerusalem

Jerusalem i Israel på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Israel som Jerusalem ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.