Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Israel


Det är eftermiddag i Israel, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Israel

Den tidszon som Israel ligger i är Israel Standard Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Israel är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Israel

Här kan du se vad klockan är i Israel just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Israel.

Allmän fakta om Israel

I landet Israel bor det ungefär 9 100 000 invånare på en yta av ca. 20 770 km2. Landskoden för att ringa till någon i Israel från ett annat land är +972. I Israel är det officiella språket hebreiska och arabiska, och den officiella valutan i Israel är shekel (ILS). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Israel är .il. Den 14 maj firar Israel sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Israels städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Israel.

Flaggan i Israel

Här intill kan ni se vilken flagga landet Israel har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇱

Eluttag och reseadapter i Israel

Innan man ger sig ut på en resa till Israel kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Israel är Typ H, Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kanske behöver en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Israel. Läs mer här om reseadapter Israel.

Länkar för att läsa mer om Israel

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Israel?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Israel?

Israel på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Israel kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Israel. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Israel. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Israel.
   ››  Svensk Wikipediasida om Israel
   ››  Engelsk Wikipediasida om Israel

Israel på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Israel ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.