Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Israel


Det är kväll i Israel, onsdagen den 1 april 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Israel

Den tidszon som Israel ligger i är Israel Standard Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Israel är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Israel

Här kan du se vad klockan är i Israel just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Israel.

Allmän fakta om Israel

I landet Israel bor det ungefär 9 100 000 invånare på en yta av ca. 20 770 km2. Landskoden för att ringa till någon i Israel från ett annat land är +972. I Israel är det officiella språket hebreiska och arabiska, och den officiella valutan i Israel är shekel (ILS). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Israel är .il. Den 14 maj firar Israel sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Israels städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Israel.

Flaggan i Israel

Här intill kan ni se vilken flagga landet Israel har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇱

Länkar för att läsa mer om Israel

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Israel?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Israel?

Israel på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Israel kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Israel. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Israel. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Israel.
   ››  Svensk Wikipediasida om Israel
   ››  Engelsk Wikipediasida om Israel

Karta över Israel

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Israel ligger.