Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Reykjavik


Det är lunchtid i Reykjavik, tisdagen den 7 april 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Reykjavik

Den tidszon som Reykjavik ligger i är Greenwich Mean Time (UTC+0), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Reykjavik i Island är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Reykjavik

Här kan du se vad klockan är i Reykjavik i Island just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Reykjavik.

Allmän fakta om Reykjavik

Reykjavik ligger i landet Island. Det bor ungefär 124 000 invånare i Reykjavik, och till ytan är Reykjavik ca. 273 km2 (kvadratkilometer) stort. I Island är det officiella språket isländska, och den officiella valutan i Island är isländsk króna (ISK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Island är .is. Den 17 juni firar Island sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Reykjavik

För att ringa till Reykjavik från ett annat land slår du först landskoden för Island som är +354, följt av riktnumret till Reykjavik som är 5, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Reykjavik.

Soluppgång och solnedgång i Reykjavik

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Reykjavik både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Reykjavik.

Soluppgång idag
tisdagen den 07 april 2020
kl. 06:19:46
Zenit idag
tisdagen den 07 april 2020
kl. 13:29:08
Solnedgång idag
tisdagen den 07 april 2020
kl. 20:38:29
Soluppgång imorgon
onsdagen den 08 april 2020
kl. 06:16:12
Zenit imorgon
onsdagen den 08 april 2020
kl. 13:28:51
Solnedgång imorgon
onsdagen den 08 april 2020
kl. 20:41:30

Flaggan i Island och Reykjavik

Här intill kan ni se vilken flagga landet Island har, och därmed även Reykjavik. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇸

Inför resan till Reykjavik

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Reykjavik finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan isländsk krona (ISK) som används i Reykjavik står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns isländsk krona valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och isländsk krona (ISK).

Länkar för att läsa mer om Reykjavik

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Reykjavík?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Reykjavik?

Reykjavik på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Reykjavik kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Reykjavik. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Reykjavik. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Reykjavik.
   ››  Svensk Wikipediasida om Reykjavik
   ››  Engelsk Wikipediasida om Reykjavik

Karta över Reykjavik i Island

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Island som Reykjavik ligger.