Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Island


Det är kväll i Island, onsdagen den 1 april 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Island

Den tidszon som Island ligger i är Greenwich Mean Time (UTC+0), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Island är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Island

Här kan du se vad klockan är i Island just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Island.

Allmän fakta om Island

I landet Island bor det ungefär 360 000 invånare på en yta av ca. 102 775 km2. Landskoden för att ringa till någon i Island från ett annat land är +354. I Island är det officiella språket isländska, och den officiella valutan i Island är isländsk króna (ISK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Island är .is. Den 17 juni firar Island sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Islands städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Island.

Flaggan i Island

Här intill kan ni se vilken flagga landet Island har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇸

Inför resan till Island

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Island finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan isländsk krona (ISK) som används i Island står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns isländsk krona valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och isländsk krona (ISK).

Länkar för att läsa mer om Island

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Island?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Island?

Island på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Island kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Island. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Island. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Island.
   ››  Svensk Wikipediasida om Island
   ››  Engelsk Wikipediasida om Island

Karta över Island

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Island ligger.