Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Bagdad


Det är kväll i Bagdad, fredagen den 7 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Bagdad

Den tidszon som Bagdad ligger i är Arabia Standard Time (UTC+3), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Bagdad i Irak är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Bagdad

Här kan du se vad klockan är i Bagdad i Irak just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Bagdad.

Allmän fakta om Bagdad

Bagdad ligger i landet Irak, och är faktiskt även huvudstad i Irak. Det bor ungefär 6 150 000 invånare i Bagdad, och till ytan är Bagdad ca. 204 km2 (kvadratkilometer) stort. Bagdad grundades 762 e.Kr. av Abu Jafar al-Mansur. I Irak är det officiella språket arabiska och kurdiska, och den officiella valutan i Irak är irakisk dinar (IQD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Irak är .iq. Den 3 oktober firar Irak sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Bagdad

För att ringa till Bagdad från ett annat land slår du först landskoden för Irak som är +964, följt av riktnumret till Bagdad som är 1, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Bagdad.

Soluppgång och solnedgång i Bagdad

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Bagdad både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Bagdad.

Soluppgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 05:20:08
Zenit idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 12:08:14
Solnedgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 18:56:20
Soluppgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 05:20:50
Zenit imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 12:08:06
Solnedgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 18:55:22

Flaggan i Irak och Bagdad

Här intill kan ni se vilken flagga landet Irak har, och därmed även Bagdad. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇶

Eluttag och reseadapter i Irak

Innan man ger sig ut på en resa till Irak kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Irak är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Irak.

Länkar för att läsa mer om Bagdad

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Bagdad?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Bagdad?

Bagdad på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Bagdad kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Bagdad. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Bagdad. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Bagdad.
   ››  Svensk Wikipediasida om Bagdad
   ››  Engelsk Wikipediasida om Bagdad

Bagdad i Irak på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Irak som Bagdad ligger.