Vad är klockan i Irak


Det är eftermiddag i Irak, tisdagen den 21 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Irak

Den tidszon som Irak ligger i är Arabia Standard Time (UTC+3), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Irak är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Irak

Här kan du se vad klockan är i Irak just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Irak.

Allmän fakta om Irak

I landet Irak bor det ungefär 37 500 000 invånare på en yta av ca. 437 072 km2, huvudstaden i Irak heter Bagdad. Landskoden för att ringa till någon i Irak från ett annat land är +964. I Irak är det officiella språket arabiska och kurdiska, och den officiella valutan i Irak är irakisk dinar (IQD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Irak är .iq. Den 3 oktober firar Irak sin årliga nationaldag.

Flaggan i Irak

Här intill kan ni se vilken flagga landet Irak har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇶

Länkar för att läsa mer om Irak

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Irak?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Irak?

Irak på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Irak kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Irak. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Irak. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Irak.
   ››  Svensk Wikipediasida om Irak
   ››  Engelsk Wikipediasida om Irak

Karta över Irak

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Irak ligger.