Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Irak


Det är kväll i Irak, måndagen den 18 januari 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Irak

Den tidszon som Irak ligger i är Arabia Standard Time (UTC+3), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Irak är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Irak

Här kan du se vad klockan är i Irak just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Irak.

Allmän fakta om Irak

I landet Irak bor det ungefär 37 500 000 invånare på en yta av ca. 437 072 km2, huvudstaden i Irak heter Bagdad. Landskoden för att ringa till någon i Irak från ett annat land är +964. I Irak är det officiella språket arabiska och kurdiska, och den officiella valutan i Irak är irakisk dinar (IQD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Irak är .iq. Den 3 oktober firar Irak sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Iraks städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Irak.

Flaggan i Irak

Här intill kan ni se vilken flagga landet Irak har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇶

Eluttag och reseadapter i Irak

Innan man ger sig ut på en resa till Irak kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Irak är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Irak.

Länkar för att läsa mer om Irak

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Irak?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Irak?

Irak på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Irak kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Irak. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Irak. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Irak.
   ››  Svensk Wikipediasida om Irak
   ››  Engelsk Wikipediasida om Irak

Irak på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Irak ligger.