Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Jakarta


Det är kväll i Jakarta, torsdagen den 11 augusti 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Jakarta

Den tidszon som Jakarta ligger i är Indonesia Western Time (UTC+7), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Jakarta i Indonesien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Jakarta

Här kan du se vad klockan är i Jakarta i Indonesien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Jakarta.

Allmän fakta om Jakarta

Jakarta ligger i landet Indonesien, och är faktiskt även huvudstad i Indonesien. Det bor ungefär 10 000 000 invånare i Jakarta, och till ytan är Jakarta ca. 661,5 km2 (kvadratkilometer) stort. Jakarta grundades 22 juni 1527. I Indonesien är det officiella språket indonesiska, och den officiella valutan i Indonesien är rupiah (IDR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Indonesien är .id. Den 17 augusti firar Indonesien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Jakarta

För att ringa till Jakarta från ett annat land slår du först landskoden för Indonesien som är +62, följt av riktnumret till Jakarta som är 21, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Jakarta.

Soluppgång och solnedgång i Jakarta

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Jakarta både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Jakarta.

Soluppgång idag
torsdagen den 11 augusti 2022
kl. 06:01:02
Zenit idag
torsdagen den 11 augusti 2022
kl. 11:57:48
Solnedgång idag
torsdagen den 11 augusti 2022
kl. 17:54:34
Soluppgång imorgon
fredagen den 12 augusti 2022
kl. 06:00:45
Zenit imorgon
fredagen den 12 augusti 2022
kl. 11:57:38
Solnedgång imorgon
fredagen den 12 augusti 2022
kl. 17:54:32

Flaggan i Indonesien och Jakarta

Här intill kan ni se vilken flagga landet Indonesien har, och därmed även Jakarta. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇩

Eluttag och reseadapter i Jakarta i Indonesien

Innan man ger sig ut på en resa till Jakarta i Indonesien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Indonesien, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Jakarta. Eller faktiskt hela Indonesien för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Indonesien är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Indonesien.

Länkar för att läsa mer om Jakarta

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Jakarta?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Jakarta?

Jakarta på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Jakarta kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Jakarta. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Jakarta. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Jakarta.
   ››  Svensk Wikipediasida om Jakarta
   ››  Engelsk Wikipediasida om Jakarta

Jakarta i Indonesien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Indonesien som Jakarta ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.