Vad är klockan? logotype
Vad är klockan?/ Indonesien

Vad är klockan i Indonesien

Klockan, tidszon och tidsskillnad i Indonesien

Eftersom vad klockan är, vilken tidsskillnad och vilken tidszon det är skiljer beroende på var i Indonesien man befinner sig, då Indonesien befinner sig i flera olika tidszoner, går det inte att säga exakt vad klockan är eller vilken tidsskillnad det är i själva Indonesien. Det man får göra är istället att kolla på de olika tidszoner som finns inom Indonesien. Vi har gjort så att vi här nedan har listat en uppsättning platser i Indonesien, samt även ritat ut dem på en karta, genom denna lista och denna karta kan man sedan enkelt klicka sig in på den plats man vill veta vad klockan är, eller vilken tidsskillnad det är, för att ta reda på vad klockan är i Indonesien.

De röda linjerna motsvarar gränser för olika tidszoner, källa: Leaflet.timezones

Klockan, tidsskillnad och datum i Indonesiens städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Indonesien.

Allmän fakta om Indonesien

I landet Indonesien bor det ungefär 261 000 000 invånare på en yta av ca. 1 904 569 km2, huvudstaden i Indonesien heter Jakarta. Landskoden för att ringa till någon i Indonesien från ett annat land är +62. I Indonesien är det officiella språket indonesiska, och den officiella valutan i Indonesien är rupiah (IDR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Indonesien är .id. Den 17 augusti firar Indonesien sin årliga nationaldag.

Flaggan i Indonesien

Här intill kan ni se vilken flagga landet Indonesien har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇩

Eluttag och reseadapter i Indonesien

Innan man ger sig ut på en resa till Indonesien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Indonesien är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Indonesien. Läs mer här om reseadapter Indonesien.

Länkar för att läsa mer om Indonesien

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Indonesia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Indonesien?

Indonesien på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Indonesien kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Indonesien. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Indonesien. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Indonesien.
   ››  Svensk Wikipediasida om Indonesien
   ››  Engelsk Wikipediasida om Indonesien