Vad är klockan i Delhi


Det är eftermiddag i Delhi, lördagen den 25 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Delhi

Den tidszon som Delhi ligger i är IST (UTC+5:30), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Delhi i Indien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Delhi

Här kan du se vad klockan är i Delhi i Indien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Delhi.

Allmän fakta om Delhi

Delhi ligger i landet Indien. Det bor ungefär 16 800 000 invånare i Delhi, och till ytan är Delhi ca. 1 484 km2 (kvadratkilometer) stort. I Indien är det officiella språket främst hindi, sanskrit och engelska (men även 21 andra språk), och den officiella valutan i Indien är rupie (INR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Indien är .in. Den 26 januari firar Indien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Delhi

För att ringa till Delhi från ett annat land slår du först landskoden för Indien som är +91, följt av riktnumret till Delhi som är 11, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Delhi.

Flaggan i Indien och Delhi

Här intill kan ni se vilken flagga landet Indien har, och därmed även Delhi. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇳

Inför resan till Delhi

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Delhi finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan indisk rupee (INR) som används i Delhi står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns indisk rupee valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och indisk rupee (INR).

Länkar för att läsa mer om Delhi

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Delhi?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Delhi?

Delhi på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Delhi kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Delhi. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Delhi. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Delhi.
   ››  Svensk Wikipediasida om Delhi
   ››  Engelsk Wikipediasida om Delhi

Karta över Delhi i Indien

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Indien som Delhi ligger.