Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Indien


Det är kväll i Indien, fredagen den 7 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Indien

Den tidszon som Indien ligger i är India Standard Time (UTC+5:30), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Indien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Indien

Här kan du se vad klockan är i Indien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Indien.

Allmän fakta om Indien

I landet Indien bor det ungefär 1 324 000 000 invånare på en yta av ca. 3 287 263 km2. Landskoden för att ringa till någon i Indien från ett annat land är +91. I Indien är det officiella språket främst hindi, sanskrit och engelska (men även 21 andra språk), och den officiella valutan i Indien är rupie (INR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Indien är .in. Den 26 januari firar Indien sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Indiens städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Indien.

Flaggan i Indien

Här intill kan ni se vilken flagga landet Indien har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇳

Inför resan till Indien

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Indien finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan indisk rupee (INR) som används i Indien står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns indisk rupee valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och indisk rupee (INR).

Eluttag och reseadapter i Indien

Innan man ger sig ut på en resa till Indien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Indien är Typ D, Typ M, och elnätet har spänningen 220 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Indien.

Länkar för att läsa mer om Indien

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i India?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Indien?

Indien på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Indien kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Indien. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Indien. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Indien.
   ››  Svensk Wikipediasida om Indien
   ››  Engelsk Wikipediasida om Indien

Indien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Indien ligger.