Vad är klockan i Ibiza, Spanien


Det är förmiddag i Ibiza, onsdagen den 24 juli 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Ibiza, Spanien

Den tidszon som Ibiza ligger i är CET (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Ibiza i Spanien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Ibiza

Här kan du se vad klockan är i Ibiza i Spanien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Ibiza.

Allmän fakta om Ibiza

Ibiza ligger i ögruppen Balearerna i landet Spanien. Det bor ungefär 145 000 invånare i Ibiza, och till ytan är Ibiza ca. 572 km2 (kvadratkilometer) stort. I Spanien är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Spanien är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Spanien är .es. Den 12 oktober firar Spanien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Ibiza

För att ringa till Ibiza från ett annat land slår du först landskoden för Spanien som är +34, följt av riktnumret till Ibiza som är 971, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Ibiza.

Flaggan i Spanien och Ibiza

Här intill kan ni se vilken flagga landet Spanien har, och därmed även Ibiza. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇪🇸

Inför resan till Ibiza

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Ibiza finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Ibiza står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR). Om du vill läsa mer om Ibiza, så kan vi rekommendera en sajt här som har bra fakta om Ibiza.

Länkar för att läsa mer om Ibiza

Ibiza på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Ibiza kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Ibiza. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Ibiza. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Ibiza.
   ››  Svensk Wikipediasida om Ibiza
   ››  Engelsk Wikipediasida om Ibiza

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Ibiza, Spania?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Ibiza, Spanien?

Karta över Ibiza i Spanien

Här nedan kan hittar du en karta över Ibiza i Spanien som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Ibiza.