Vad är klockan i Hongkong (Kina) just nu?


Det är eftermiddag i Hongkong, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Hongkong

Här ovanför kan du se vad klockan är i Hongkong i Kina just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Hongkong.

Allmän fakta om Hongkong

Hongkong ligger i i en särskild administrativ region (tom. med egen flagga: 🇭🇰) i landet Kina. Det bor ungefär 7 500 000 invånare i Hongkong, och till ytan är Hongkong ca. 2 755 km2 (kvadratkilometer) stort. I Kina är det officiella språket kinesiska, och den officiella valutan i Kina är renminbi (CNY). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kina är .cn. Den 1 oktober firar Kina sin årliga nationaldag.

Flaggan i Kina och Hongkong

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kina har, och därmed även Hongkong. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇳

Länkar för att läsa mer om Hongkong

Reseguide till Hongkong

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Hongkong. Har du en sajt om Hongkong och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Hongkong på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Hongkong kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Hongkong. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Hongkong. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Hongkong.
   ››  Svensk Wikipediasida om Hongkong
   ››  Engelsk Wikipediasida om Hongkong

Karta över Hongkong i Kina

Här nedan kan hittar du en karta över Hongkong i Kina som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Hongkong.