Vad är klockan?/Helsingfors

Vad är klockan i Helsingfors (Finland) just nu?


Det är förmiddag i Helsingfors, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Helsingfors

Här ovanför kan du se vad klockan är i Helsingfors i Finland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Helsingfors.

Allmän fakta om Helsingfors

Helsingfors ligger i landskapet Uusimaa i landet Finland, och är faktiskt även huvudstad i Finland. Det bor ungefär 630 000 invånare i Helsingfors, och till ytan är Helsingfors ca. 214 km2 (kvadratkilometer) stort. I Finland är det officiella språket finska, och den officiella valutan i Finland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Finland är .fi. Den 6 december firar Finland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Helsingfors

För att ringa till Helsingfors från ett annat land slår du först landskoden för Finland som är +358, följt av riktnumret till Helsingfors som är 9, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Helsingfors.

Flaggan i Finland och Helsingfors

Här intill kan ni se vilken flagga landet Finland har, och därmed även Helsingfors. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇫🇮

Länkar för att läsa mer om Helsingfors

Reseguide till Helsingfors

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Helsingfors. Har du en sajt om Helsingfors och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Helsingfors på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Helsingfors kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Helsingfors. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Helsingfors. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Helsingfors.
   ››  Svensk Wikipediasida om Helsingfors
   ››  Engelsk Wikipediasida om Helsingfors

Karta över Helsingfors i Finland

Här nedan kan hittar du en karta över Helsingfors i Finland som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Helsingfors.