Vad är klockan?/Helsingfors

Vad är klockan i Helsingfors


Det är morgon i Helsingfors, fredagen den 20 september 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Helsingfors

Den tidszon som Helsingfors ligger i är EET (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Helsingfors i Finland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Helsingfors

Här kan du se vad klockan är i Helsingfors i Finland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Helsingfors.

Allmän fakta om Helsingfors

Helsingfors ligger i landskapet Uusimaa i landet Finland, och är faktiskt även huvudstad i Finland. Det bor ungefär 630 000 invånare i Helsingfors, och till ytan är Helsingfors ca. 214 km2 (kvadratkilometer) stort. I Finland är det officiella språket finska, och den officiella valutan i Finland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Finland är .fi. Den 6 december firar Finland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Helsingfors

För att ringa till Helsingfors från ett annat land slår du först landskoden för Finland som är +358, följt av riktnumret till Helsingfors som är 9, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Helsingfors.

Flaggan i Finland och Helsingfors

Här intill kan ni se vilken flagga landet Finland har, och därmed även Helsingfors. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇫🇮

Inför resan till Helsingfors

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Helsingfors finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Helsingfors står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Helsingfors

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Helsingfors?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Helsinki?

Helsingfors på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Helsingfors kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Helsingfors. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Helsingfors. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Helsingfors.
   ››  Svensk Wikipediasida om Helsingfors
   ››  Engelsk Wikipediasida om Helsingfors

Karta över Helsingfors i Finland

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Finland som Helsingfors ligger.