Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Guyana


Det är kväll i Guyana, tisdagen den 6 december 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Guyana

Den tidszon som Guyana ligger i är Atlantic Standard Time (UTC-4), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Guyana är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Guyana

Här kan du se vad klockan är i Guyana just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Guyana.

Allmän fakta om Guyana

I landet Guyana bor det ungefär 800 000 invånare på en yta av ca. 214 970 km2. Landskoden för att ringa till någon i Guyana från ett annat land är +592. I Guyana är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i Guyana är guyansk dollar (GYD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Guyana är .gy. Den 23 februari firar Guyana sin årliga nationaldag.

Flaggan i Guyana

Här intill kan ni se vilken flagga landet Guyana har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇬🇾

Eluttag och reseadapter i Guyana

Innan man ger sig ut på en resa till Guyana kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Guyana är Typ A, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Guyana. Läs mer här om reseadapter Guyana.

Länkar för att läsa mer om Guyana

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Guyana?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Guyana?

Guyana på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Guyana kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Guyana. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Guyana. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Guyana.
   ››  Svensk Wikipediasida om Guyana
   ››  Engelsk Wikipediasida om Guyana

Guyana på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Guyana ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.

De röda linjerna motsvarar gränser för olika tidszoner, källa: Leaflet.timezones