Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Guernsey


Det är förmiddag i Guernsey, torsdagen den 11 augusti 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Guernsey

Den tidszon som Guernsey ligger i är Greenwich Mean Time (UTC), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Guernsey är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Guernsey

Här kan du se vad klockan är i Guernsey just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Guernsey.

Allmän fakta om Guernsey

I landet Guernsey bor det ungefär 65 000 invånare på en yta av ca. 65 km2. Landskoden för att ringa till någon i Guernsey från ett annat land är +44. I Guernsey är det officiella språket engelska och franska, och den officiella valutan i Guernsey är guernseypund och brittisk pund (GBP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Guernsey är .gg.

Flaggan i Guernsey

Här intill kan ni se vilken flagga landet Guernsey har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇬🇬

Inför resan till Guernsey

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Guernsey finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan brittisk pund (GBP) som används i Guernsey står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta brittisk pund valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och brittisk pund.

Eluttag och reseadapter i Guernsey

Innan man ger sig ut på en resa till Guernsey kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Guernsey är Typ C, Typ G, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kanske behöver en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Guernsey. Läs mer här om reseadapter Guernsey.

Länkar för att läsa mer om Guernsey

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Guernsey?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Guernsey?

Guernsey på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Guernsey kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Guernsey. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Guernsey. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Guernsey.
   ››  Svensk Wikipediasida om Guernsey
   ››  Engelsk Wikipediasida om Guernsey

Guernsey på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Guernsey ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.