Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Grönland

Klockan, tidszon och tidsskillnad i Grönland

Eftersom vad klockan är, vilken tidsskillnad och vilken tidszon det är skiljer beroende på var i Grönland man befinner sig, då Grönland befinner sig i flera olika tidszoner, går det inte att säga exakt vad klockan är eller vilken tidsskillnad det är i själva Grönland. Det man får göra är istället att kolla på de olika tidszoner som finns inom Grönland. Vi har gjort så att vi här nedan har listat en uppsättning platser i Grönland, samt även ritat ut dem på en karta, genom denna lista och denna karta kan man sedan enkelt klicka sig in på den plats man vill veta vad klockan är, eller vilken tidsskillnad det är, för att ta reda på vad klockan är i Grönland.

Klockan, tidsskillnad och datum i Grönlands städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Grönland.

Allmän fakta om Grönland

I landet Grönland bor det ungefär 60 000 invånare på en yta av ca. 2 166 086 km2, huvudstaden i Grönland heter Nuuk. Landskoden för att ringa till någon i Grönland från ett annat land är +299. I Grönland är det officiella språket grönländska, och den officiella valutan i Grönland är danska kronor (DKK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Grönland är .gl. Den 21 juni firar Grönland sin årliga nationaldag.

Flaggan i Grönland

Här intill kan ni se vilken flagga landet Grönland har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇬🇱

Inför resan till Grönland

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Grönland finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan dansk krona (DKK) som används i Grönland står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta dansk krona valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och dansk krona.

Eluttag och reseadapter i Grönland

Innan man ger sig ut på en resa till Grönland kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Grönland är Typ K, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Grönland.

Länkar för att läsa mer om Grönland

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Grønland?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Grønland?

Grönland på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Grönland kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Grönland. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Grönland. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Grönland.
   ››  Svensk Wikipediasida om Grönland
   ››  Engelsk Wikipediasida om Grönland