Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Thessaloniki


Det är eftermiddag i Thessaloniki, onsdagen den 19 februari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Thessaloniki

Den tidszon som Thessaloniki ligger i är Eastern European Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Thessaloniki i Grekland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Thessaloniki

Här kan du se vad klockan är i Thessaloniki i Grekland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Thessaloniki.

Allmän fakta om Thessaloniki

Thessaloniki ligger i landet Grekland. Det bor ungefär 900 000 invånare i Thessaloniki, och till ytan är Thessaloniki ca. 112 km2 (kvadratkilometer) stort. I Grekland är det officiella språket grekiska, och den officiella valutan i Grekland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Grekland är .gr. Den 25 mars firar Grekland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Thessaloniki

För att ringa till Thessaloniki från ett annat land slår du först landskoden för Grekland som är +30, följt av riktnumret till Thessaloniki som är 231, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Thessaloniki.

Soluppgång och solnedgång i Thessaloniki

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Thessaloniki både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Thessaloniki.

Soluppgång idag
onsdagen den 19 februari 2020
kl. 07:16:36
Zenit idag
onsdagen den 19 februari 2020
kl. 12:42:02
Solnedgång idag
onsdagen den 19 februari 2020
kl. 18:07:28
Soluppgång imorgon
torsdagen den 20 februari 2020
kl. 07:15:13
Zenit imorgon
torsdagen den 20 februari 2020
kl. 12:41:56
Solnedgång imorgon
torsdagen den 20 februari 2020
kl. 18:08:39

Flaggan i Grekland och Thessaloniki

Här intill kan ni se vilken flagga landet Grekland har, och därmed även Thessaloniki. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇬🇷

Inför resan till Thessaloniki

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Thessaloniki finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Thessaloniki står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Thessaloniki

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Thessaloniki?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Thessaloniki?

Thessaloniki på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Thessaloniki kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Thessaloniki. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Thessaloniki. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Thessaloniki.
   ››  Svensk Wikipediasida om Thessaloniki
   ››  Engelsk Wikipediasida om Thessaloniki

Karta över Thessaloniki i Grekland

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Grekland som Thessaloniki ligger.