Vad är klockan? logotype

Vad är klockan på Kos


Det är förmiddag på Kos, måndagen den 20 september 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon på Kos

Den tidszon som Kos ligger i är Eastern European Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Kos i Grekland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum på Kos

Här kan du se vad klockan är på Kos i Grekland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick på Kos.

Allmän fakta om Kos

Kos ligger i landet Grekland. Det bor ungefär 35 000 invånare på Kos, och till ytan är Kos ca. 290,3 km2 (kvadratkilometer) stort. I Grekland är det officiella språket grekiska, och den officiella valutan i Grekland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Grekland är .gr. Den 25 mars firar Grekland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon på Kos

För att ringa till Kos från ett annat land slår du först landskoden för Grekland som är +30, följt av riktnumret till Kos som är 22420, sedan slår du det nummer som du vill ringa till på Kos.

Soluppgång och solnedgång i Kos

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Kos både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Kos.

Soluppgång idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 06:57:14
Zenit idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 13:04:15
Solnedgång idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 19:11:16
Soluppgång imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 06:58:03
Zenit imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 13:03:54
Solnedgång imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 19:09:44

Flaggan i Grekland och Kos

Här intill kan ni se vilken flagga landet Grekland har, och därmed även Kos. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇬🇷

Inför resan till Kos

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Kos finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används på Kos står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta euro valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och euro.

Eluttag och reseadapter i Kos i Grekland

Innan man ger sig ut på en resa till Kos i Grekland kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Grekland, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Kos. Eller faktiskt hela Grekland för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Grekland är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Grekland.

Länkar för att läsa mer om Kos

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka på Kos?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken på Kos?

Kos på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Kos kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Kos. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Kos. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Kos.
   ››  Svensk Wikipediasida om Kos
   ››  Engelsk Wikipediasida om Kos

Kos i Grekland på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Grekland som Kos ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.