Vad är klockan i Glasgow (Skottland) just nu?


Det är förmiddag i Glasgow, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Glasgow

Här ovanför kan du se vad klockan är i Glasgow i Skottland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Glasgow.

Allmän fakta om Glasgow

Glasgow ligger i landet Skottland. Det bor ungefär 625 000 invånare i Glasgow, och till ytan är Glasgow ca. 175 km2 (kvadratkilometer) stort. I Skottland är det officiella språket engelska, skotsk gäliska och lågskotska, och den officiella valutan i Skottland är brittiskt pund (GBP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Skottland är .uk samt .scot. Den 30 november firar Skottland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Glasgow

För att ringa till Glasgow från ett annat land slår du först landskoden för Skottland som är +44, följt av riktnumret till Glasgow som är 0141, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Glasgow.

Flaggan i Skottland och Glasgow

Här intill kan ni se vilken flagga landet Skottland har, och därmed även Glasgow. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

Länkar för att läsa mer om Glasgow

Reseguide till Glasgow

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Glasgow. Har du en sajt om Glasgow och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Glasgow på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Glasgow kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Glasgow. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Glasgow. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Glasgow.
   ››  Svensk Wikipediasida om Glasgow
   ››  Engelsk Wikipediasida om Glasgow

Karta över Glasgow i Skottland

Här nedan kan hittar du en karta över Glasgow i Skottland som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Glasgow.