Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Franska Polynesien


Det är mitt i natten i Franska Polynesien, torsdagen den 11 augusti 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Franska Polynesien

Den tidszon som Franska Polynesien ligger i är UTC-10, och mellan den plats du befinner dig på just nu och Franska Polynesien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Franska Polynesien

Här kan du se vad klockan är i Franska Polynesien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Franska Polynesien.

Allmän fakta om Franska Polynesien

I landet Franska Polynesien bor det ungefär 280 000 invånare på en yta av ca. 4 167 km2. Landskoden för att ringa till någon i Franska Polynesien från ett annat land är +689. I Franska Polynesien är det officiella språket franska och tahitiska, och den officiella valutan i Franska Polynesien är CFP-franc (XPF). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Franska Polynesien är .pf. Den 14 juli firar Franska Polynesien sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Franska Polynesiens städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Franska Polynesien.

Flaggan i Franska Polynesien

Här intill kan ni se vilken flagga landet Franska Polynesien har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇵🇫

Eluttag och reseadapter i Franska Polynesien

Innan man ger sig ut på en resa till Franska Polynesien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Franska Polynesien är Typ A, Typ B, Typ E, och elnätet har spänningen 110/220 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Franska Polynesien. Läs mer här om reseadapter Franska Polynesien.

Länkar för att läsa mer om Franska Polynesien

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Fransk Polynesia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Fransk Polynesien?

Franska Polynesien på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Franska Polynesien kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Franska Polynesien. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Franska Polynesien. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Franska Polynesien.
   ››  Svensk Wikipediasida om Franska Polynesien
   ››  Engelsk Wikipediasida om Franska Polynesien

Franska Polynesien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Franska Polynesien ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.