Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Nice


Det är mitt i natten i Nice, tisdagen den 28 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Nice

Den tidszon som Nice ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Nice i Frankrike är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Nice

Här kan du se vad klockan är i Nice i Frankrike just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Nice.

Allmän fakta om Nice

Nice ligger i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur i landet Frankrike. Det bor ungefär 345 000 invånare i Nice, och till ytan är Nice ca. 72 km2 (kvadratkilometer) stort. I Frankrike är det officiella språket franska, och den officiella valutan i Frankrike är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Frankrike är .fr. Den 14 juli firar Frankrike sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Nice

För att ringa till Nice från ett annat land slår du först landskoden för Frankrike som är +33, följt av riktnumret till Nice som är 04, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Nice.

Flaggan i Frankrike och Nice

Här intill kan ni se vilken flagga landet Frankrike har, och därmed även Nice. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇫🇷

Inför resan till Nice

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Nice finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Nice står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Nice

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Nice?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Nice?

Nice på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Nice kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Nice. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Nice. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Nice.
   ››  Svensk Wikipediasida om Nice
   ››  Engelsk Wikipediasida om Nice

Karta över Nice i Frankrike

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Frankrike som Nice ligger.