Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Nice


Det är eftermiddag i Nice, söndagen den 23 januari 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Nice

Den tidszon som Nice ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Nice i Frankrike är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Nice

Här kan du se vad klockan är i Nice i Frankrike just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Nice.

Allmän fakta om Nice

Nice ligger i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur i landet Frankrike. Det bor ungefär 345 000 invånare i Nice, och till ytan är Nice ca. 72 km2 (kvadratkilometer) stort. I Frankrike är det officiella språket franska, och den officiella valutan i Frankrike är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Frankrike är .fr. Den 14 juli firar Frankrike sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Nice

För att ringa till Nice från ett annat land slår du först landskoden för Frankrike som är +33, följt av riktnumret till Nice som är 04, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Nice.

Soluppgång och solnedgång i Nice

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Nice både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Nice.

Soluppgång idag
söndagen den 23 januari 2022
kl. 07:56:05
Zenit idag
söndagen den 23 januari 2022
kl. 12:42:46
Solnedgång idag
söndagen den 23 januari 2022
kl. 17:29:27
Soluppgång imorgon
måndagen den 24 januari 2022
kl. 07:55:15
Zenit imorgon
måndagen den 24 januari 2022
kl. 12:43:01
Solnedgång imorgon
måndagen den 24 januari 2022
kl. 17:30:46

Flaggan i Frankrike och Nice

Här intill kan ni se vilken flagga landet Frankrike har, och därmed även Nice. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇫🇷

Inför resan till Nice

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Nice finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Nice står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta euro valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och euro.

Eluttag och reseadapter i Nice i Frankrike

Innan man ger sig ut på en resa till Nice i Frankrike kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Frankrike, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Nice. Eller faktiskt hela Frankrike för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Frankrike är Typ E, Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kanske behöver en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Frankrike. Läs mer här om reseadapter Frankrike.

Länkar för att läsa mer om Nice

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Nice?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Nice?

Nice på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Nice kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Nice. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Nice. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Nice.
   ››  Svensk Wikipediasida om Nice
   ››  Engelsk Wikipediasida om Nice

Nice i Frankrike på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Frankrike som Nice ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.