Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Marseille


Det är kväll i Marseille, fredagen den 7 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Marseille

Den tidszon som Marseille ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Marseille i Frankrike är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Marseille

Här kan du se vad klockan är i Marseille i Frankrike just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Marseille.

Allmän fakta om Marseille

Marseille ligger i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur i landet Frankrike. Det bor ungefär 870 000 invånare i Marseille, och till ytan är Marseille ca. 241 km2 (kvadratkilometer) stort. I Frankrike är det officiella språket franska, och den officiella valutan i Frankrike är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Frankrike är .fr. Den 14 juli firar Frankrike sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Marseille

För att ringa till Marseille från ett annat land slår du först landskoden för Frankrike som är +33, följt av riktnumret till Marseille som är 0491 eller 0496, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Marseille.

Soluppgång och solnedgång i Marseille

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Marseille både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Marseille.

Soluppgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 06:36:04
Zenit idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 13:44:11
Solnedgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 20:52:19
Soluppgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 06:37:10
Zenit imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 13:44:03
Solnedgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 20:50:57

Flaggan i Frankrike och Marseille

Här intill kan ni se vilken flagga landet Frankrike har, och därmed även Marseille. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇫🇷

Inför resan till Marseille

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Marseille finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Marseille står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Eluttag och reseadapter i Frankrike

Innan man ger sig ut på en resa till Frankrike kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Frankrike är Typ E, Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kanske behöver en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Frankrike.

Länkar för att läsa mer om Marseille

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Marseille?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Marseille?

Marseille på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Marseille kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Marseille. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Marseille. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Marseille.
   ››  Svensk Wikipediasida om Marseille
   ››  Engelsk Wikipediasida om Marseille

Marseille i Frankrike på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Frankrike som Marseille ligger.