Vad är klockan i Fort Lauderdale


Det är förmiddag i Fort Lauderdale, fredagen den 17 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Fort Lauderdale

Den tidszon som Fort Lauderdale ligger i är EST (UTC-5), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Fort Lauderdale i USA är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Fort Lauderdale

Här kan du se vad klockan är i Fort Lauderdale i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Fort Lauderdale.

Allmän fakta om Fort Lauderdale

Fort Lauderdale ligger i delstaten Florida i landet USA. Det bor ungefär 180 000 invånare i Fort Lauderdale, och till ytan är Fort Lauderdale ca. 94 km2 (kvadratkilometer) stort. Fort Lauderdale grundades den 27 mars 1911. I USA är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i USA är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Fort Lauderdale

För att ringa till Fort Lauderdale från ett annat land slår du först landskoden för USA som är +1, följt av riktnumret till Fort Lauderdale som är 754 eller 954, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Fort Lauderdale.

Flaggan i USA och Fort Lauderdale

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även Fort Lauderdale. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Inför resan till Fort Lauderdale

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Fort Lauderdale finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i Fort Lauderdale står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns amerikansk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och amerikansk dollar (USD).

Länkar för att läsa mer om Fort Lauderdale

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Fort Lauderdale?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Fort Lauderdale?

Fort Lauderdale på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Fort Lauderdale kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Fort Lauderdale. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Fort Lauderdale. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Fort Lauderdale.
   ››  Svensk Wikipediasida om Fort Lauderdale
   ››  Engelsk Wikipediasida om Fort Lauderdale

Karta över Fort Lauderdale i USA

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i USA som Fort Lauderdale ligger.