Vad är klockan i Förenade Arabemiraten


Det är lunchtid i Förenade Arabemiraten, tisdagen den 21 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Förenade Arabemiraten

Den tidszon som Förenade Arabemiraten ligger i är UAE Standard Time (UTC+4), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Förenade Arabemiraten är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Förenade Arabemiraten

Här kan du se vad klockan är i Förenade Arabemiraten just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Förenade Arabemiraten.

Allmän fakta om Förenade Arabemiraten

I landet Förenade Arabemiraten bor det ungefär 9 600 000 invånare på en yta av ca. 83 600 km2. Landskoden för att ringa till någon i Förenade Arabemiraten från ett annat land är 971. I Förenade Arabemiraten är det officiella språket arabiska, och den officiella valutan i Förenade Arabemiraten är emiratisk dirham (AED). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Förenade Arabemiraten är .ae. Den 2 december firar Förenade Arabemiraten sin årliga nationaldag.

Flaggan i Förenade Arabemiraten

Här intill kan ni se vilken flagga landet Förenade Arabemiraten har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇦🇪

Länkar för att läsa mer om Förenade Arabemiraten

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i De forente arabiske emirater?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Forenede Arabiske Emirater?

Förenade Arabemiraten på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Förenade Arabemiraten kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Förenade Arabemiraten. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Förenade Arabemiraten. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Förenade Arabemiraten.
   ››  Svensk Wikipediasida om Förenade Arabemiraten
   ››  Engelsk Wikipediasida om Förenade Arabemiraten

Karta över Förenade Arabemiraten

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Förenade Arabemiraten ligger.