Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Förenade Arabemiraten


Det är eftermiddag i Förenade Arabemiraten, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Förenade Arabemiraten

Den tidszon som Förenade Arabemiraten ligger i är UAE Standard Time (UTC+4), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Förenade Arabemiraten är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Förenade Arabemiraten

Här kan du se vad klockan är i Förenade Arabemiraten just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Förenade Arabemiraten.

Allmän fakta om Förenade Arabemiraten

I landet Förenade Arabemiraten bor det ungefär 9 600 000 invånare på en yta av ca. 83 600 km2, huvudstaden i Förenade Arabemiraten heter Abu Dhabi. Landskoden för att ringa till någon i Förenade Arabemiraten från ett annat land är 971. I Förenade Arabemiraten är det officiella språket arabiska, och den officiella valutan i Förenade Arabemiraten är emiratisk dirham (AED). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Förenade Arabemiraten är .ae. Den 2 december firar Förenade Arabemiraten sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Förenade Arabemiratens städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Förenade Arabemiraten.

Flaggan i Förenade Arabemiraten

Här intill kan ni se vilken flagga landet Förenade Arabemiraten har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇦🇪

Eluttag och reseadapter i Förenade Arabemiraten

Innan man ger sig ut på en resa till Förenade Arabemiraten kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Förenade Arabemiraten är Typ G, och elnätet har spänningen 240 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Förenade Arabemiraten. Läs mer här om reseadapter Förenade Arabemiraten.

Länkar för att läsa mer om Förenade Arabemiraten

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i De forente arabiske emirater?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Forenede Arabiske Emirater?

Förenade Arabemiraten på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Förenade Arabemiraten kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Förenade Arabemiraten. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Förenade Arabemiraten. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Förenade Arabemiraten.
   ››  Svensk Wikipediasida om Förenade Arabemiraten
   ››  Engelsk Wikipediasida om Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Förenade Arabemiraten ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.