Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Helsingfors


Det är kväll i Helsingfors, fredagen den 7 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Helsingfors

Den tidszon som Helsingfors ligger i är Eastern European Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Helsingfors i Finland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Helsingfors

Här kan du se vad klockan är i Helsingfors i Finland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Helsingfors.

Allmän fakta om Helsingfors

Helsingfors ligger i landskapet Uusimaa i landet Finland, och är faktiskt även huvudstad i Finland. Det bor ungefär 630 000 invånare i Helsingfors, och till ytan är Helsingfors ca. 214 km2 (kvadratkilometer) stort. I Finland är det officiella språket finska, och den officiella valutan i Finland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Finland är .fi. Den 6 december firar Finland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Helsingfors

För att ringa till Helsingfors från ett annat land slår du först landskoden för Finland som är +358, följt av riktnumret till Helsingfors som är 9, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Helsingfors.

Soluppgång och solnedgång i Helsingfors

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Helsingfors både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Helsingfors.

Soluppgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 05:16:42
Zenit idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 13:25:55
Solnedgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 21:35:08
Soluppgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 05:19:08
Zenit imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 13:25:47
Solnedgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 21:32:27

Flaggan i Finland och Helsingfors

Här intill kan ni se vilken flagga landet Finland har, och därmed även Helsingfors. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇫🇮

Inför resan till Helsingfors

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Helsingfors finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Helsingfors står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Eluttag och reseadapter i Finland

Innan man ger sig ut på en resa till Finland kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Finland är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Finland.

Länkar för att läsa mer om Helsingfors

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Helsingfors?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Helsinki?

Helsingfors på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Helsingfors kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Helsingfors. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Helsingfors. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Helsingfors.
   ››  Svensk Wikipediasida om Helsingfors
   ››  Engelsk Wikipediasida om Helsingfors

Helsingfors i Finland på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Finland som Helsingfors ligger.