Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Manila


Det är morgon i Manila, tisdagen den 28 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Manila

Den tidszon som Manila ligger i är Philippine Standard Time (UTC+8), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Manila i Filippinerna är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Manila

Här kan du se vad klockan är i Manila i Filippinerna just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Manila.

Allmän fakta om Manila

Manila ligger i landet Filippinerna, och är faktiskt även huvudstad i Filippinerna. Det bor ungefär 1 800 000 invånare i Manila, och till ytan är Manila ca. 43 km2 (kvadratkilometer) stort. I Filippinerna är det officiella språket filippinska och engelska, och den officiella valutan i Filippinerna är filippinsk peso (PHP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Filippinerna är .ph. Den 12 juni firar Filippinerna sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Manila

För att ringa till Manila från ett annat land slår du först landskoden för Filippinerna som är +63, följt av riktnumret till Manila som är (0)2, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Manila.

Flaggan i Filippinerna och Manila

Här intill kan ni se vilken flagga landet Filippinerna har, och därmed även Manila. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇵🇭

Länkar för att läsa mer om Manila

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Manila?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Manila?

Manila på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Manila kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Manila. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Manila. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Manila.
   ››  Svensk Wikipediasida om Manila
   ››  Engelsk Wikipediasida om Manila

Karta över Manila i Filippinerna

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Filippinerna som Manila ligger.