Vad är klockan i Tallinn


Det är lunchtid i Tallinn, lördagen den 25 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Tallinn

Den tidszon som Tallinn ligger i är EET (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Tallinn i Estland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Tallinn

Här kan du se vad klockan är i Tallinn i Estland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Tallinn.

Allmän fakta om Tallinn

Tallinn ligger i landet Estland. Det bor ungefär 440 000 invånare i Tallinn, och till ytan är Tallinn ca. 158 km2 (kvadratkilometer) stort. Tallinn grundades 1154, eller 1248, det beror på hur man ser på det. I Estland är det officiella språket estniska, och den officiella valutan i Estland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Estland är .ee. Den 24 februari firar Estland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Tallinn

För att ringa till Tallinn från ett annat land slår du först landskoden för Estland som är +372, följt av riktnumret till Tallinn som är 64, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Tallinn.

Flaggan i Estland och Tallinn

Här intill kan ni se vilken flagga landet Estland har, och därmed även Tallinn. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇪🇪

Inför resan till Tallinn

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Tallinn finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Tallinn står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Tallinn

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Tallinn?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Tallinn?

Tallinn på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Tallinn kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Tallinn. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Tallinn. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Tallinn.
   ››  Svensk Wikipediasida om Tallinn
   ››  Engelsk Wikipediasida om Tallinn

Karta över Tallinn i Estland

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Estland som Tallinn ligger.