Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Estland


Det är eftermiddag i Estland, måndagen den 18 januari 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Estland

Den tidszon som Estland ligger i är Eastern European Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Estland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Estland

Här kan du se vad klockan är i Estland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Estland.

Allmän fakta om Estland

I landet Estland bor det ungefär 1 350 000 invånare på en yta av ca. 45 227 km2. Landskoden för att ringa till någon i Estland från ett annat land är +372. I Estland är det officiella språket estniska, och den officiella valutan i Estland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Estland är .ee. Den 24 februari firar Estland sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Estlands städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Estland.

Flaggan i Estland

Här intill kan ni se vilken flagga landet Estland har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇪🇪

Inför resan till Estland

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Estland finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Estland står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Eluttag och reseadapter i Estland

Innan man ger sig ut på en resa till Estland kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Estland är Typ F, och elnätet har spänningen 220 V och frekvensen 60 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Estland.

Länkar för att läsa mer om Estland

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Estland?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Estland?

Estland på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Estland kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Estland. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Estland. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Estland.
   ››  Svensk Wikipediasida om Estland
   ››  Engelsk Wikipediasida om Estland

Estland på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Estland ligger.