Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Manchester


Det är kväll i Manchester, fredagen den 7 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Manchester

Den tidszon som Manchester ligger i är Greenwich Mean Time (UTC+0), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Manchester i England är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Manchester

Här kan du se vad klockan är i Manchester i England just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Manchester.

Allmän fakta om Manchester

Manchester ligger i regionen North West England i landet England. Det bor ungefär 550 000 invånare i Manchester, och till ytan är Manchester ca. 116 km2 (kvadratkilometer) stort. I England är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i England är brittiskt pund (GBP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i England är .uk.

Ringa till någon i Manchester

För att ringa till Manchester från ett annat land slår du först landskoden för England som är +44, följt av riktnumret till Manchester som är 0161, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Manchester.

Soluppgång och solnedgång i Manchester

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Manchester både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Manchester.

Soluppgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 05:36:31
Zenit idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 13:14:38
Solnedgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 20:52:46
Soluppgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 05:38:13
Zenit imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 13:14:30
Solnedgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 20:50:46

Flaggan i England och Manchester

Här intill kan ni se vilken flagga landet England har, och därmed även Manchester. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Inför resan till Manchester

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Manchester finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan brittisk pund (GBP) som används i Manchester står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns brittisk pund valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och brittisk pund (GBP).

Länkar för att läsa mer om Manchester

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Manchester?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Manchester?

Manchester på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Manchester kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Manchester. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Manchester. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Manchester.
   ››  Svensk Wikipediasida om Manchester
   ››  Engelsk Wikipediasida om Manchester

Manchester i England på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i England som Manchester ligger.