Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Liverpool


Det är mitt i natten i Liverpool, tisdagen den 28 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Liverpool

Den tidszon som Liverpool ligger i är Greenwich Mean Time (UTC+0), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Liverpool i England är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Liverpool

Här kan du se vad klockan är i Liverpool i England just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Liverpool.

Allmän fakta om Liverpool

Liverpool ligger i regionen North West England i landet England. Det bor ungefär 492 000 invånare i Liverpool, och till ytan är Liverpool ca. 112 km2 (kvadratkilometer) stort. Liverpool grundades år 1207. I England är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i England är brittiskt pund (GBP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i England är .uk.

Ringa till någon i Liverpool

För att ringa till Liverpool från ett annat land slår du först landskoden för England som är +44, följt av riktnumret till Liverpool som är 0151, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Liverpool.

Flaggan i England och Liverpool

Här intill kan ni se vilken flagga landet England har, och därmed även Liverpool. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Inför resan till Liverpool

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Liverpool finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan brittisk pund (GBP) som används i Liverpool står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns brittisk pund valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och brittisk pund (GBP).

Länkar för att läsa mer om Liverpool

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Liverpool?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Liverpool?

Liverpool på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Liverpool kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Liverpool. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Liverpool. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Liverpool.
   ››  Svensk Wikipediasida om Liverpool
   ››  Engelsk Wikipediasida om Liverpool

Karta över Liverpool i England

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i England som Liverpool ligger.