Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Leeds


Det är kväll i Leeds, onsdagen den 1 april 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Leeds

Den tidszon som Leeds ligger i är Greenwich Mean Time (UTC+0), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Leeds i England är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Leeds

Här kan du se vad klockan är i Leeds i England just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Leeds.

Allmän fakta om Leeds

Leeds ligger i regionen Yorkshire och Humber i landet England. Det bor ungefär 785 000 invånare i Leeds, och till ytan är Leeds ca. 552 km2 (kvadratkilometer) stort. Leeds grundades år 1207. I England är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i England är brittiskt pund (GBP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i England är .uk.

Ringa till någon i Leeds

För att ringa till Leeds från ett annat land slår du först landskoden för England som är +44, följt av riktnumret till Leeds som är 0113 (eller 01924 för Wakefield nos, 01937 för Wetherby/Boston Spa, 01943 för Guiseley/Otley, 01977 för Pontefract nos), sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Leeds.

Soluppgång och solnedgång i Leeds

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Leeds både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Leeds.

Soluppgång idag
onsdagen den 01 april 2020
kl. 06:36:32
Zenit idag
onsdagen den 01 april 2020
kl. 13:09:47
Solnedgång idag
onsdagen den 01 april 2020
kl. 19:43:03
Soluppgång imorgon
torsdagen den 02 april 2020
kl. 06:34:06
Zenit imorgon
torsdagen den 02 april 2020
kl. 13:09:30
Solnedgång imorgon
torsdagen den 02 april 2020
kl. 19:44:54

Flaggan i England och Leeds

Här intill kan ni se vilken flagga landet England har, och därmed även Leeds. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Inför resan till Leeds

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Leeds finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan brittisk pund (GBP) som används i Leeds står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns brittisk pund valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och brittisk pund (GBP).

Länkar för att läsa mer om Leeds

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Leeds?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Leeds?

Leeds på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Leeds kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Leeds. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Leeds. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Leeds.
   ››  Svensk Wikipediasida om Leeds
   ››  Engelsk Wikipediasida om Leeds

Karta över Leeds i England

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i England som Leeds ligger.