Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i England


Det är lunchtid i England, torsdagen den 21 september 2023

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i England

Den tidszon som England ligger i är Greenwich Mean Time (UTC+0), och mellan den plats du befinner dig på just nu och England är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i England

Här kan du se vad klockan är i England just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i England.

Allmän fakta om England

I landet England bor det ungefär 56 000 000 invånare på en yta av ca. 130 279 km2, huvudstaden i England heter London. Landskoden för att ringa till någon i England från ett annat land är +44. I England är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i England är brittiskt pund (GBP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i England är .uk.

Klocka, tidsskillnad och datum i Englands städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i England.

Flaggan i England

Här intill kan ni se vilken flagga landet England har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Inför resan till England

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till England finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan brittisk pund (GBP) som används i England står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta brittisk pund valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och brittisk pund.

Eluttag och reseadapter i England

Innan man ger sig ut på en resa till England kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i England är Typ G, och elnätet har spänningen 240 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i England. Läs mer här om reseadapter England.

Länkar för att läsa mer om England

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i England?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i England?

England på Wikipedia

Om du vill läsa mer om England kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om England. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om England. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om England.
   ››  Svensk Wikipediasida om England
   ››  Engelsk Wikipediasida om England

England på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var England ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.

De röda linjerna motsvarar gränser för olika tidszoner, källa: Leaflet.timezones