Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Kairo


Det är morgon i Kairo, måndagen den 20 september 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Kairo

Den tidszon som Kairo ligger i är Eastern European Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Kairo i Egypten är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Kairo

Här kan du se vad klockan är i Kairo i Egypten just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Kairo.

Allmän fakta om Kairo

Kairo ligger i landet Egypten, och är faktiskt även huvudstad i Egypten. Det bor ungefär 9 500 000 invånare i Kairo, och till ytan är Kairo ca. 3 085 km2 (kvadratkilometer) stort. Kairo grundades 969 e.Kr. av Jawhar al-Siqilli. I Egypten är det officiella språket arabiska, och den officiella valutan i Egypten är egyptiskt pund (EGP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Egypten är .eg. Den 23 juli firar Egypten sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Kairo

För att ringa till Kairo från ett annat land slår du först landskoden för Egypten som är +20, följt av riktnumret till Kairo som är 2, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Kairo.

Soluppgång och solnedgång i Kairo

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Kairo både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Kairo.

Soluppgång idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 05:42:21
Zenit idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 11:48:25
Solnedgång idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 17:54:29
Soluppgång imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 05:42:54
Zenit imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 11:48:04
Solnedgång imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 17:53:14

Flaggan i Egypten och Kairo

Här intill kan ni se vilken flagga landet Egypten har, och därmed även Kairo. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇪🇬

Eluttag och reseadapter i Kairo i Egypten

Innan man ger sig ut på en resa till Kairo i Egypten kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Egypten, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Kairo. Eller faktiskt hela Egypten för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Egypten är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Egypten.

Länkar för att läsa mer om Kairo

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Kairo?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Kairo?

Kairo på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Kairo kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Kairo. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Kairo. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Kairo.
   ››  Svensk Wikipediasida om Kairo
   ››  Engelsk Wikipediasida om Kairo

Kairo i Egypten på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Egypten som Kairo ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.