Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Egypten


Det är eftermiddag i Egypten, lördagen den 5 december 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Egypten

Den tidszon som Egypten ligger i är Eastern European Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Egypten är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Egypten

Här kan du se vad klockan är i Egypten just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Egypten.

Allmän fakta om Egypten

I landet Egypten bor det ungefär 95 000 000 invånare på en yta av ca. 1 010 408 km2, huvudstaden i Egypten heter Kairo. Landskoden för att ringa till någon i Egypten från ett annat land är +20. I Egypten är det officiella språket arabiska, och den officiella valutan i Egypten är egyptiskt pund (EGP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Egypten är .eg. Den 23 juli firar Egypten sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Egyptens städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Egypten.

Flaggan i Egypten

Här intill kan ni se vilken flagga landet Egypten har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇪🇬

Eluttag och reseadapter i Egypten

Innan man ger sig ut på en resa till Egypten kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Egypten är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Egypten.

Länkar för att läsa mer om Egypten

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Egypt?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Egypten?

Egypten på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Egypten kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Egypten. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Egypten. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Egypten.
   ››  Svensk Wikipediasida om Egypten
   ››  Engelsk Wikipediasida om Egypten

Egypten på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Egypten ligger.