Vad är klockan i Egypten


Det är morgon i Egypten, lördagen den 18 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Egypten

Den tidszon som Egypten ligger i är EET (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Egypten är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Egypten

Här kan du se vad klockan är i Egypten just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Egypten.

Allmän fakta om Egypten

I landet Egypten bor det ungefär 95 000 000 invånare på en yta av ca. 1 010 408 km2, huvudstaden i Egypten heter Kairo. Landskoden för att ringa till någon i Egypten från ett annat land är +20. I Egypten är det officiella språket arabiska, och den officiella valutan i Egypten är egyptiskt pund (EGP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Egypten är .eg. Den 23 juli firar Egypten sin årliga nationaldag.

Flaggan i Egypten

Här intill kan ni se vilken flagga landet Egypten har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇪🇬

Länkar för att läsa mer om Egypten

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Egypt?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Egypten?

Egypten på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Egypten kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Egypten. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Egypten. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Egypten.
   ››  Svensk Wikipediasida om Egypten
   ››  Engelsk Wikipediasida om Egypten

Karta över Egypten

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Egypten ligger.