Vad är klockan i Edmonton (Kanada) just nu?


Det är mitt i natten i Edmonton, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Edmonton

Här ovanför kan du se vad klockan är i Edmonton i Kanada just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Edmonton.

Allmän fakta om Edmonton

Edmonton ligger i provinsen Alberta i landet Kanada. Det bor ungefär 815 000 invånare i Edmonton, och till ytan är Edmonton ca. 684 km2 (kvadratkilometer) stort. Edmonton grundades år 1795. I Kanada är det officiella språket engelska och franska, och den officiella valutan i Kanada är dollar (CAD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kanada är .ca. Den 1 juli firar Kanada sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Edmonton

För att ringa till Edmonton från ett annat land slår du först landskoden för Kanada som är +1, följt av riktnumret till Edmonton som är 780, 587 och 825, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Edmonton.

Flaggan i Kanada och Edmonton

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kanada har, och därmed även Edmonton. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇦

Länkar för att läsa mer om Edmonton

Reseguide till Edmonton

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Edmonton. Har du en sajt om Edmonton och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Edmonton på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Edmonton kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Edmonton. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Edmonton. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Edmonton.
   ››  Svensk Wikipediasida om Edmonton
   ››  Engelsk Wikipediasida om Edmonton

Karta över Edmonton i Kanada

Här nedan kan hittar du en karta över Edmonton i Kanada som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Edmonton.