Vad är klockan i Edmonton


Det är kväll i Edmonton, torsdagen den 19 september 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Edmonton

Den tidszon som Edmonton ligger i är MST (UTC-7), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Edmonton i Kanada är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Edmonton

Här kan du se vad klockan är i Edmonton i Kanada just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Edmonton.

Allmän fakta om Edmonton

Edmonton ligger i provinsen Alberta i landet Kanada. Det bor ungefär 815 000 invånare i Edmonton, och till ytan är Edmonton ca. 684 km2 (kvadratkilometer) stort. Edmonton grundades år 1795. I Kanada är det officiella språket engelska och franska, och den officiella valutan i Kanada är kanadensisk dollar (CAD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kanada är .ca. Den 1 juli firar Kanada sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Edmonton

För att ringa till Edmonton från ett annat land slår du först landskoden för Kanada som är +1, följt av riktnumret till Edmonton som är 780, 587 och 825, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Edmonton.

Flaggan i Kanada och Edmonton

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kanada har, och därmed även Edmonton. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇦

Inför resan till Edmonton

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Edmonton finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan kanadensisk dollar (CAD) som används i Edmonton står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns kanadensisk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och kanadensisk dollar (CAD).

Länkar för att läsa mer om Edmonton

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Edmonton?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Edmonton?

Edmonton på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Edmonton kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Edmonton. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Edmonton. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Edmonton.
   ››  Svensk Wikipediasida om Edmonton
   ››  Engelsk Wikipediasida om Edmonton

Karta över Edmonton i Kanada

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Kanada som Edmonton ligger.