Vad är klockan i Dubai


Det är morgon i Dubai, fredagen den 20 september 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Dubai

Den tidszon som Dubai ligger i är UAE Standard Time (UTC+4), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Dubai i Förenade Arabemiraten är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Dubai

Här kan du se vad klockan är i Dubai i Förenade Arabemiraten just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Dubai.

Allmän fakta om Dubai

Dubai ligger i landet Förenade Arabemiraten. Det bor ungefär 2 900 000 invånare i Dubai, och till ytan är Dubai ca. 4114 km2 (kvadratkilometer) stort. Dubai grundades av Ubaid bin Saeed och Maktum bin Butti Al Maktoum. I Förenade Arabemiraten är det officiella språket arabiska, och den officiella valutan i Förenade Arabemiraten är emiratisk dirham (AED). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Förenade Arabemiraten är .ae. Den 2 december firar Förenade Arabemiraten sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Dubai

För att ringa till Dubai från ett annat land slår du först landskoden för Förenade Arabemiraten som är 971, följt av riktnumret till Dubai som är 4, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Dubai.

Flaggan i Förenade Arabemiraten och Dubai

Här intill kan ni se vilken flagga landet Förenade Arabemiraten har, och därmed även Dubai. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇦🇪

Länkar för att läsa mer om Dubai

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Dubai?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Dubai?

Dubai på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Dubai kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Dubai. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Dubai. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Dubai.
   ››  Svensk Wikipediasida om Dubai
   ››  Engelsk Wikipediasida om Dubai

Karta över Dubai i Förenade Arabemiraten

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Förenade Arabemiraten som Dubai ligger.