Vad är klockan i Dubai (Förenade Arabemiraten) just nu?


Det är lunchtid i Dubai, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Dubai

Här ovanför kan du se vad klockan är i Dubai i Förenade Arabemiraten just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Dubai.

Allmän fakta om Dubai

Dubai ligger i landet Förenade Arabemiraten. Det bor ungefär 2 900 000 invånare i Dubai, och till ytan är Dubai ca. 4114 km2 (kvadratkilometer) stort. Dubai grundades av Ubaid bin Saeed och Maktum bin Butti Al Maktoum. I Förenade Arabemiraten är det officiella språket arabiska, och den officiella valutan i Förenade Arabemiraten är UAE dirham (AED). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Förenade Arabemiraten är .ae. Den 2 december firar Förenade Arabemiraten sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Dubai

För att ringa till Dubai från ett annat land slår du först landskoden för Förenade Arabemiraten som är 971, följt av riktnumret till Dubai som är 4, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Dubai.

Flaggan i Förenade Arabemiraten och Dubai

Här intill kan ni se vilken flagga landet Förenade Arabemiraten har, och därmed även Dubai. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇦🇪

Länkar för att läsa mer om Dubai

Reseguide till Dubai

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Dubai. Har du en sajt om Dubai och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Dubai på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Dubai kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Dubai. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Dubai. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Dubai.
   ››  Svensk Wikipediasida om Dubai
   ››  Engelsk Wikipediasida om Dubai

Karta över Dubai i Förenade Arabemiraten

Här nedan kan hittar du en karta över Dubai i Förenade Arabemiraten som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Dubai.