Vad är klockan i Santo Domingo


Det är morgon i Santo Domingo, lördagen den 25 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Santo Domingo

Den tidszon som Santo Domingo ligger i är AST (UTC-4), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Santo Domingo i Dominikanska republiken är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Santo Domingo

Här kan du se vad klockan är i Santo Domingo i Dominikanska republiken just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Santo Domingo.

Allmän fakta om Santo Domingo

Santo Domingo ligger i distriktet Distrito Nacional i landet Dominikanska republiken, och är faktiskt även huvudstad i Dominikanska republiken. Det bor ungefär 1 000 000 invånare i Santo Domingo, och till ytan är Santo Domingo ca. 105 km2 (kvadratkilometer) stort. Santo Domingo grundades den 5 augusti år 1498. I Dominikanska republiken är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Dominikanska republiken är dominikansk peso (DOP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Dominikanska republiken är .do. Den 27 februari firar Dominikanska republiken sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Santo Domingo

För att ringa till Santo Domingo från ett annat land slår du först landskoden för Dominikanska republiken som är +1, följt av riktnumret till Santo Domingo som är 809, 829 eller 849, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Santo Domingo.

Flaggan i Dominikanska republiken och Santo Domingo

Här intill kan ni se vilken flagga landet Dominikanska republiken har, och därmed även Santo Domingo. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇩🇴

Länkar för att läsa mer om Santo Domingo

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Santo Domingo?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Santo Domingo?

Santo Domingo på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Santo Domingo kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Santo Domingo. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Santo Domingo. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Santo Domingo.
   ››  Svensk Wikipediasida om Santo Domingo
   ››  Engelsk Wikipediasida om Santo Domingo

Karta över Santo Domingo i Dominikanska republiken

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Dominikanska republiken som Santo Domingo ligger.