Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Cypern


Det är kväll i Cypern, onsdagen den 1 april 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Cypern

Den tidszon som Cypern ligger i är EET (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Cypern är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Cypern

Här kan du se vad klockan är i Cypern just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Cypern.

Allmän fakta om Cypern

I landet Cypern bor det ungefär 1 200 000 invånare på en yta av ca. 9 251 km2, huvudstaden i Cypern heter Nicosia. Landskoden för att ringa till någon i Cypern från ett annat land är +357. I Cypern är det officiella språket grekiska och turkiska, och den officiella valutan i Cypern är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Cypern är .cy. Den 1 oktober firar Cypern sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Cyperns städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Cypern.

Flaggan i Cypern

Här intill kan ni se vilken flagga landet Cypern har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇾

Inför resan till Cypern

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Cypern finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Cypern står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Cypern

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Kypros?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Cypern?

Cypern på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Cypern kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Cypern. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Cypern. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Cypern.
   ››  Svensk Wikipediasida om Cypern
   ››  Engelsk Wikipediasida om Cypern

Karta över Cypern

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Cypern ligger.