Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Cypern


Det är förmiddag i Cypern, söndagen den 17 oktober 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Cypern

Den tidszon som Cypern ligger i är EET (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Cypern är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Cypern

Här kan du se vad klockan är i Cypern just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Cypern.

Allmän fakta om Cypern

I landet Cypern bor det ungefär 1 200 000 invånare på en yta av ca. 9 251 km2, huvudstaden i Cypern heter Nicosia. Landskoden för att ringa till någon i Cypern från ett annat land är +357. I Cypern är det officiella språket grekiska och turkiska, och den officiella valutan i Cypern är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Cypern är .cy. Den 1 oktober firar Cypern sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Cyperns städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Cypern.

Flaggan i Cypern

Här intill kan ni se vilken flagga landet Cypern har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇾

Inför resan till Cypern

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Cypern finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Cypern står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta euro valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och euro.

Eluttag och reseadapter i Cypern

Innan man ger sig ut på en resa till Cypern kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Cypern är Typ G, och elnätet har spänningen 240 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Cypern. Läs mer här om reseadapter Cypern.

Länkar för att läsa mer om Cypern

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Kypros?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Cypern?

Cypern på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Cypern kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Cypern. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Cypern. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Cypern.
   ››  Svensk Wikipediasida om Cypern
   ››  Engelsk Wikipediasida om Cypern

Cypern på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Cypern ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.