Vad är klockan?/Connecticut

Vad är klockan i Connecticut, USA


Det är mitt i natten i Connecticut, fredagen den 24 maj 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Connecticut, USA

Den tidszon som Connecticut ligger i är EST (UTC-5), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Connecticut i USA är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Connecticut

Här kan du se vad klockan är i Connecticut i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Connecticut.

Allmän fakta om Connecticut

Connecticut ligger i landet USA. Det bor ungefär 3 600 000 invånare i Connecticut, och till ytan är Connecticut ca. 14 357 km2 (kvadratkilometer) stort. I USA är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i USA är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Flaggan i USA och Connecticut

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även Connecticut. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Inför resan till Connecticut

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Connecticut finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i Connecticut står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns amerikansk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och amerikansk dollar (USD).

Connecticut, The Constitution State

Connecticut, en av de minsta delstaterna i USA, men den mest tätbefolkade. Det är en sofistikerad delstat som huserar ett av de finaste universiteten i USA, och kanske världen, Yale University. Connecticut ligger placerad mellan New York och Massachusetts och huvudstaden Hartford fungerar som ett nav mellan Boston och New York City.

Som den sofistikerade delstaten den är, Connecticut, är den inte förknippad med några riktigt stora turistattraktioner. Delstaten präglas av sin färgrika kultur och sitt historiska arv. Det finns många historiska byggnader i Connecticut, som till exempel den under slutet av 1800-talet aktive författaren Mark Twains restaurerade hem, som numera är ett museum.

Universitetskulturen

Eftersom Connecticut huserar ett av världens finaste universitet är även delstaten präglad av dess närvaro. I juni varje år samlas många åskådare då den årliga Harvard-Yaleregattan går av stapeln längs Themsen i den lilla staden New London, lite drygt 7 mil nordost om New Haven. Harvard-Yaleregattan är en känd roddtävling mellan universiteten Yale och Harvard.

Universitetskulturen genomsyrar även näringslivet i New Haven där universitetet har sitt huvudsäte, Yale University är både den största arbetsgivaren och den största skattebetalaren i New Haven, bara lärarkåren består av ~4 000 personer.


Connecticuts flagga


Connecticut placering i USA

Connecticuts städer

Connecticuts huvudstad Hartford är faktiskt bara delstatens fjärde största stad. Under en stor del av sin tid levde författaren Mark Twain i Hartford, hans hus finns fortfarande kvar och är nu restaurerat till ett museum. Hartford ligger placerad ~17 mil nordost om New York City och ~16 mil sydväst om Boston.

Connecticuts största stad Bridgeport ligger längs kusten, ungefär 9 mil nordost om New York City. Världens första Subway-restaurang öppnades i Bridgeport 1965.

Den näst största staden i Connecticut är New Haven, som också ligger utmed kusten, ca. 3 mil i svag nordostlig riktning från Bridgeport. New Haven är hem till det världsberömda universitetet Yale University.

Länkar för att läsa mer om Connecticut

Connecticut på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Connecticut kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Connecticut. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Connecticut. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Connecticut.
   ››  Svensk Wikipediasida om Connecticut
   ››  Engelsk Wikipediasida om Connecticut

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Connecticut, USA?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Connecticut, USA?

Karta över Connecticut i USA

Här nedan kan hittar du en karta över Connecticut i USA som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Connecticut.