Vad är klockan i Colorado, USA


Det är kväll i Colorado, tisdagen den 23 juli 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Colorado, USA

Den tidszon som Colorado ligger i är Mountain UTC−7, och mellan den plats du befinner dig på just nu och Colorado i USA är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Colorado

Här kan du se vad klockan är i Colorado i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Colorado.

Allmän fakta om Colorado

Colorado ligger i landet USA. Det bor ungefär 5 600 000 invånare i Colorado, och till ytan är Colorado ca. 269 837 km2 (kvadratkilometer) stort. Colorado grundades den 1 augusti 1876 (blev en del av unionen). I USA är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i USA är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Flaggan i USA och Colorado

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även Colorado. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Inför resan till Colorado

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Colorado finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i Colorado står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns amerikansk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och amerikansk dollar (USD).

Colorado, The Centennial State

Colorado, en av de amerikanska delstater som tillhör bergsstaterna, som utmärks av dess varierande naturlandskap. Från den Stora slätten (eng: The Great Plains) med sin säregna stäpp och prärie i öster till Klippiga bergen (eng: Rocky Mountains) med flera toppar över 4 000 meter väst om huvudstaden Denver, där Denver med sin relativt centrala placering i Colorado fungerar som ett naturligt nav för i stort sett hela delstaten.

Det som verkligen utmärker Colorado är just Rocky Mountains, i princip hela den södra delen av Rocky Mountains ligger i Colorado. Utöver de äventyr i form av vandring, bergsklättring och sightseeing som Colorado och Rocky Mountains erbjuder, finns även de omåttligt populära skidorterna Aspen och Vail. För oss svenskar är nog Aspen den mest kända av de två, eftersom en av 90-talets populäraste filmer till stor del utspelades i Aspen, Dum & dummare med Jim Carrey och Jeff Daniels.

Extremt väder är vanligt i Colorado, men lyckligtvis är det de minst bebodda områdena som råkar ut för de värsta extremvädrena. Till exempel är slätterna i den Östra delen av Colorado en del av Tornady Alley, och drabbas relativt ofta av både åskoväder och tornados och hagelstormar. Några av de absolut värsta hagelstormarna som har drabbat USA har inträffat vid Colorados del av den Stora slätten.


Colorados flagga


Colorados placering i USA

Colorados städer

Colorados huvudstad tillika största stad är Denver, som med sin centrala placering agerar som en naturlig hub för resten av delstaten. Med utgångspunkt från Denver är det möjligt att ta sig till alla de stora attraktionerna i delstaten.

Ungefär 10 mil söder om Denver finns den omåttligt populära skidorten Colorado Springs, belägen vid foten av ett de kändaste bergen i USA, Pikes Peak. Pikes Peak reser sig mer än 2400 meter över Colorado Springs nivå, men samtidigt ligger Colorado Springs mer än 1800 meter över havsnivån, Pikes Peak är ett av de högsta bergen i Colorado med sina 4 267 meter över havet.

Länkar för att läsa mer om Colorado

Colorado på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Colorado kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Colorado. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Colorado. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Colorado.
   ››  Svensk Wikipediasida om Colorado
   ››  Engelsk Wikipediasida om Colorado

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Colorado, USA?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Colorado, USA?

Karta över Colorado i USA

Här nedan kan hittar du en karta över Colorado i USA som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Colorado.