Vad är klockan i Chicago (USA) just nu?


Det är mitt i natten i Chicago, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Chicago

Här ovanför kan du se vad klockan är i Chicago i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Chicago.

Allmän fakta om Chicago

Chicago ligger i delstaten Illinois i landet USA. Det bor ungefär 2 700 000 invånare i Chicago, och till ytan är Chicago ca. 606 km2 (kvadratkilometer) stort. Chicago grundades 12 augusti 1833. I USA är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i USA är dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Chicago

För att ringa till Chicago från ett annat land slår du först landskoden för USA som är +1, följt av riktnumret till Chicago som är 312, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Chicago.

Flaggan i USA och Chicago

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även Chicago. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Länkar för att läsa mer om Chicago

Reseguide till Chicago

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Chicago. Har du en sajt om Chicago och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Chicago på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Chicago kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Chicago. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Chicago. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Chicago.
   ››  Svensk Wikipediasida om Chicago
   ››  Engelsk Wikipediasida om Chicago

Karta över Chicago i USA

Här nedan kan hittar du en karta över Chicago i USA som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Chicago.