Vad är klockan? logotype
Vad är klockan?/ Centralafrikanska republiken

Vad är klockan i Centralafrikanska republiken


Det är kväll i Centralafrikanska republiken, tisdagen den 6 december 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Centralafrikanska republiken

Den tidszon som Centralafrikanska republiken ligger i är West Africa Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Centralafrikanska republiken är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Centralafrikanska republiken

Här kan du se vad klockan är i Centralafrikanska republiken just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Centralafrikanska republiken.

Allmän fakta om Centralafrikanska republiken

I landet Centralafrikanska republiken bor det ungefär 4 500 000 invånare på en yta av ca. 622 984 km2. Landskoden för att ringa till någon i Centralafrikanska republiken från ett annat land är +236. I Centralafrikanska republiken är det officiella språket franska, och den officiella valutan i Centralafrikanska republiken är CFA-franc (XAF). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Centralafrikanska republiken är .cf. Den 1 december firar Centralafrikanska republiken sin årliga nationaldag.

Flaggan i Centralafrikanska republiken

Här intill kan ni se vilken flagga landet Centralafrikanska republiken har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇫

Eluttag och reseadapter i Centralafrikanska republiken

Innan man ger sig ut på en resa till Centralafrikanska republiken kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Centralafrikanska republiken är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Centralafrikanska republiken. Läs mer här om reseadapter Centralafrikanska republiken.

Länkar för att läsa mer om Centralafrikanska republiken

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Den sentralafrikanske republikk?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Centralafrikanske Republik?

Centralafrikanska republiken på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Centralafrikanska republiken kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Centralafrikanska republiken. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Centralafrikanska republiken. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Centralafrikanska republiken.
   ››  Svensk Wikipediasida om Centralafrikanska republiken
   ››  Engelsk Wikipediasida om Centralafrikanska republiken

Centralafrikanska republiken på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Centralafrikanska republiken ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.

De röda linjerna motsvarar gränser för olika tidszoner, källa: Leaflet.timezones