Vad är klockan i Caracas


Det är kväll i Caracas, torsdagen den 19 september 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Caracas

Den tidszon som Caracas ligger i är VST (UTC-4), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Caracas i Venezuela är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Caracas

Här kan du se vad klockan är i Caracas i Venezuela just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Caracas.

Allmän fakta om Caracas

Caracas ligger i landet Venezuela, och är faktiskt även huvudstad i Venezuela. Det bor ungefär 1 950 000 invånare i Caracas, och till ytan är Caracas ca. 777 km2 (kvadratkilometer) stort. Caracas grundades den 25 juli 1567 av den spanske conquistadoren Diego de Losada. I Venezuela är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Venezuela är bolivar (VEB). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Venezuela är .ve. Den 5 juli firar Venezuela sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Caracas

För att ringa till Caracas från ett annat land slår du först landskoden för Venezuela som är +58, följt av riktnumret till Caracas som är 212, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Caracas.

Flaggan i Venezuela och Caracas

Här intill kan ni se vilken flagga landet Venezuela har, och därmed även Caracas. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇻🇪

Länkar för att läsa mer om Caracas

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Caracas?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Caracas?

Caracas på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Caracas kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Caracas. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Caracas. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Caracas.
   ››  Svensk Wikipediasida om Caracas
   ››  Engelsk Wikipediasida om Caracas

Karta över Caracas i Venezuela

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Venezuela som Caracas ligger.