Vad är klockan i Cannes


Det är mitt i natten i Cannes, tisdagen den 21 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Cannes

Den tidszon som Cannes ligger i är CET (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Cannes i Frankrike är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Cannes

Här kan du se vad klockan är i Cannes i Frankrike just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Cannes.

Allmän fakta om Cannes

Cannes ligger i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur i landet Frankrike. Det bor ungefär 75 000 invånare i Cannes, och till ytan är Cannes ca. 20 km2 (kvadratkilometer) stort. I Frankrike är det officiella språket franska, och den officiella valutan i Frankrike är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Frankrike är .fr. Den 14 juli firar Frankrike sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Cannes

För att ringa till Cannes från ett annat land slår du först landskoden för Frankrike som är +33, följt av riktnumret till Cannes som är 0556, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Cannes.

Flaggan i Frankrike och Cannes

Här intill kan ni se vilken flagga landet Frankrike har, och därmed även Cannes. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇫🇷

Inför resan till Cannes

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Cannes finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Cannes står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Cannes

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Cannes?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Cannes?

Cannes på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Cannes kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Cannes. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Cannes. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Cannes.
   ››  Svensk Wikipediasida om Cannes
   ››  Engelsk Wikipediasida om Cannes

Karta över Cannes i Frankrike

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Frankrike som Cannes ligger.