Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Burundi


Det är eftermiddag i Burundi, lördagen den 6 mars 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Burundi

Den tidszon som Burundi ligger i är CAT (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Burundi är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Burundi

Här kan du se vad klockan är i Burundi just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Burundi.

Allmän fakta om Burundi

I landet Burundi bor det ungefär 12 000 000 invånare på en yta av ca. 27 834 km2. Landskoden för att ringa till någon i Burundi från ett annat land är +257. I Burundi är det officiella språket kirundi, franska, och den officiella valutan i Burundi är burundisk franc (BIF). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Burundi är .bi. Den 1 juli firar Burundi sin årliga nationaldag.

Flaggan i Burundi

Här intill kan ni se vilken flagga landet Burundi har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇧🇮

Eluttag och reseadapter i Burundi

Innan man ger sig ut på en resa till Burundi kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Burundi är Typ E, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Burundi. Läs mer här om reseadapter Burundi.

Länkar för att läsa mer om Burundi

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Burundi?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Burundi?

Burundi på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Burundi kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Burundi. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Burundi. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Burundi.
   ››  Svensk Wikipediasida om Burundi
   ››  Engelsk Wikipediasida om Burundi

Burundi på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Burundi ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.