Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Burkina Faso


Det är lunchtid i Burkina Faso, lördagen den 6 mars 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Burkina Faso

Den tidszon som Burkina Faso ligger i är Greenwich Mean Time (UTC), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Burkina Faso är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Burkina Faso

Här kan du se vad klockan är i Burkina Faso just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Burkina Faso.

Allmän fakta om Burkina Faso

I landet Burkina Faso bor det ungefär 21 000 000 invånare på en yta av ca. 274 200 km2. Landskoden för att ringa till någon i Burkina Faso från ett annat land är +226. I Burkina Faso är det officiella språket franska, och den officiella valutan i Burkina Faso är CFA-franc (XOF). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Burkina Faso är .bf. Den 11 december firar Burkina Faso sin årliga nationaldag.

Flaggan i Burkina Faso

Här intill kan ni se vilken flagga landet Burkina Faso har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇧🇫

Eluttag och reseadapter i Burkina Faso

Innan man ger sig ut på en resa till Burkina Faso kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Burkina Faso är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Burkina Faso.

Länkar för att läsa mer om Burkina Faso

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Burkina Faso?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Burkina Faso?

Burkina Faso på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Burkina Faso kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Burkina Faso. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Burkina Faso. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Burkina Faso.
   ››  Svensk Wikipediasida om Burkina Faso
   ››  Engelsk Wikipediasida om Burkina Faso

Burkina Faso på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Burkina Faso ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.