Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Sofia


Det är mitt i natten i Sofia, tisdagen den 28 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Sofia

Den tidszon som Sofia ligger i är Eastern European Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Sofia i Bulgarien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Sofia

Här kan du se vad klockan är i Sofia i Bulgarien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Sofia.

Allmän fakta om Sofia

Sofia ligger i landet Bulgarien, och är faktiskt även huvudstad i Bulgarien. Det bor ungefär 1 260 000 invånare i Sofia, och till ytan är Sofia ca. 1 344 km2 (kvadratkilometer) stort. I Bulgarien är det officiella språket bulgariska, och den officiella valutan i Bulgarien är bulgarisk lev (BGN). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Bulgarien är .bg. Den 3 mars firar Bulgarien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Sofia

För att ringa till Sofia från ett annat land slår du först landskoden för Bulgarien som är +359, följt av riktnumret till Sofia som är 02, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Sofia.

Flaggan i Bulgarien och Sofia

Här intill kan ni se vilken flagga landet Bulgarien har, och därmed även Sofia. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇧🇬

Länkar för att läsa mer om Sofia

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Sofia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Sofia?

Sofia på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Sofia kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Sofia. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Sofia. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Sofia.
   ››  Svensk Wikipediasida om Sofia
   ››  Engelsk Wikipediasida om Sofia

Karta över Sofia i Bulgarien

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Bulgarien som Sofia ligger.