Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Bulgarien


Det är eftermiddag i Bulgarien, söndagen den 20 september 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Bulgarien

Den tidszon som Bulgarien ligger i är Eastern European Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Bulgarien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Bulgarien

Här kan du se vad klockan är i Bulgarien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Bulgarien.

Allmän fakta om Bulgarien

I landet Bulgarien bor det ungefär 7 000 000 invånare på en yta av ca. 110 994 km2, huvudstaden i Bulgarien heter Sofia. Landskoden för att ringa till någon i Bulgarien från ett annat land är +359. I Bulgarien är det officiella språket bulgariska, och den officiella valutan i Bulgarien är bulgarisk lev (BGN). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Bulgarien är .bg. Den 3 mars firar Bulgarien sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Bulgariens städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Bulgarien.

Flaggan i Bulgarien

Här intill kan ni se vilken flagga landet Bulgarien har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇧🇬

Eluttag och reseadapter i Bulgarien

Innan man ger sig ut på en resa till Bulgarien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Bulgarien är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Bulgarien.

Länkar för att läsa mer om Bulgarien

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Bulgaria?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Bulgarien?

Bulgarien på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Bulgarien kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Bulgarien. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Bulgarien. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Bulgarien.
   ››  Svensk Wikipediasida om Bulgarien
   ››  Engelsk Wikipediasida om Bulgarien

Bulgarien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Bulgarien ligger.