Vad är klockan i Budapest (Ungern) just nu?


Det är förmiddag i Budapest, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Budapest

Här ovanför kan du se vad klockan är i Budapest i Ungern just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Budapest.

Allmän fakta om Budapest

Budapest ligger i landet Ungern, och är faktiskt även huvudstad i Ungern. Det bor ungefär 1 760 000 invånare i Budapest, och till ytan är Budapest ca. 525 km2 (kvadratkilometer) stort. I Ungern är det officiella språket ungerska, och den officiella valutan i Ungern är forint (HUF). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Ungern är .hu. Den 20 augusti firar Ungern sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Budapest

För att ringa till Budapest från ett annat land slår du först landskoden för Ungern som är +36, följt av riktnumret till Budapest som är 1, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Budapest.

Flaggan i Ungern och Budapest

Här intill kan ni se vilken flagga landet Ungern har, och därmed även Budapest. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇭🇺

Länkar för att läsa mer om Budapest

Reseguide till Budapest

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Budapest. Har du en sajt om Budapest och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Budapest på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Budapest kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Budapest. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Budapest. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Budapest.
   ››  Svensk Wikipediasida om Budapest
   ››  Engelsk Wikipediasida om Budapest

Karta över Budapest i Ungern

Här nedan kan hittar du en karta över Budapest i Ungern som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Budapest.